Menu

En sista fars

Komedi

HUMORDUON JOHNNY & CONNY hade sin storhetstid på 80- och 90-talet med sina omåttligt populära farsuppsättningar runtom på landets folkteatrar. Nu är de bägge i sjuttioårsåldern och har inte stått tillsammans på en scen sedan 1997, då de efter en ekonomisk tvist skildes åt som bittra ovänner.

Saknaden av rampljuset (samt ekonomiska bekymmer) får Johnny att övertala den dödssjuke Conny att göra comeback med en ny buskisturné. Deras turné blir dock varken så glamorös eller inkomstbringande som Johnny påstått. Det blir istället en odyssé genom det gamla Folkspark-Sveriges mest nedgångna scener och bruksorter, med ett sviktande publikstöd. Kan de verkligen göra precis samma sexistiska, rasistiska och nedsättande skämt som förr och kommer Conny klara av att hantera sin tilltagande dödsångest? De två gamla ovännerna behöver övervinna sitt hat gentemot varann och svetsas samman, innan de kan göra sin storslagna och bejublade comeback på Falkenbergsrevyn.


Dagdrivare

Dramakomedi

En feelgood-komedi om en 59-årig mans (Reine Brynolfsson) förnedrande jakt efter arbete, upprättelse och meningen med livet.

Bengts livsverk, foto- och teknikaffären Bengans Foto har efter 27 års verksamhet precis gått i konkurs. Bengt gör allt han kan för att anpassa sig till den nya tidens arbetsmarknad, men när Bengts fru Gunilla, som en längre tid fått ekonomin att gå runt lämnar honom för en yngre man blir hans pengabrist akut. Samtidigt som han lovat bekosta sin älskade dotter Johannas kommande bröllop, vilket blir mer och mer storslaget, så hamnar hans hans nyinspelade video-cv och hundratals arbetsansökningar snabbt i papperskorgen hos de potentiella arbetsgivarna. Bengt hänvisas till den nya tidens gig-ekonomi. Han börjar köra ubertaxi, agera flytthjälp och cykelbud. Vad som helst för en slant ”men många bäckar små” upprepar Bengt för sig själv. När han går på lanseringen av den nya självhjälps-appen ”Ditt nya jag”, träffar han tre andra arbetslösa själar: Ann-Marie, en utbränd och bitter lärare, Tommy, en revanschbesatt före detta OS-finalist i häcklöpning och Leila, en pessimistisk klimataktivist. Bengt dras in deras liv. Han börjar hjälpa dem i deras kamp mot världen och sig själva, men kan de klara att följa Bengts obotliga optimism om att aldrig ge upp och kan Bengt själv verkligen klara av det?


Produceras av MostAlice Film, se mostalice.se för mer info.


Liv

Drama/Dans/Opera

Liv är 85 år gammal. Hon lever tillsammans med sin man sedan 60 år tillbaks, Bertil, i ett hus utanför Vimmerby. En dag får Bertil en stroke och avlider. Efter begravningen går Liv in i en fas av reflektion över sitt liv. Hon börjar vandra genom sina minnen och återser sig själv som barn, som ung flicka, som nybliven mamma, som vuxen kvinna med man och egna barn. När hon återbesöker sina minnen, så förvandlas de till sång och dans. Efter varje återbesök så försvinner dock minnet från Liv’s medvetande och hon blir mer och mer glömsk. När hennes dotter, barnbarn och barnbarnsbarn besöker henne så inser de att något är fel. Liv har fått alzheimers och hon blir sämre för varje minne hon återbesöker.


Barn av sin tid

Drama

Samir, en 17-årig ensamkommande pojke ifrån Afghanistan anländer en varm sommardag i Sverige. Han får ett boende hos ett äldre par, Lasse och Kristina i en nedgången gammal bruksort. Där åker jämnåriga Ellen ensam runt på sin skateboard om dagarna. Hon bor med sin mamma, Carina och har inga andra vänner. Hennes liv verkar mest bestå av en längtan bort. En konsertkväll i Folkets Park får Samir och Ellen syn på varandra och något händer med dem. De börjar umgås varje dag. Samtidigt som Samirs och Ellens känslor för varandra växer, så ökar misstroendet mot ortens flyktingar och när Samir en kväll blir inblandad i en våldsam händelse sätts allas gemenskap på prov.

Produceras av MostAlice Film. Se mostalice.se för mer info.